HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yüz Şeklinize Uygun Güneş Gözlüğü Modelleri

02-11-2021 08:28
Yüz Şeklinize Uygun Güneş Gözlüğü Modelleri

Güneş gözlüğü seçimi denildiğinde öncelikli olarak belirlenmesi gereken kriter yüz şeklidir. Yüz şekline uygun seçilmeyen gözlük modelleri yüz şeklini ya da ifadesini istemediğiniz şekilde gösterebilir. Bu nedenle öncelikle yüz şeklinizi belirlemeniz gerekir. İlk bakışta kendi yüz şeklinizi belirleyemeyebilirsiniz. Evde kendi yüz tipinizi belirlemek için öncelikli olarak bir ayna karşısına geçmeniz ve saçlarınızı gergin bir şekilde geriye doğru toplamanız gerekir. Daha sonra yüzünüzü serbest bırakmanız gerekir. Herhangi bir mimik yapmadığınızda yüz şeklinizi çok daha net belirleyebilirsiniz. Yüz şeklinize bakarken saç çizginizden çen alt kenarlarını dış çizgiler olarak kabul etmeniz gerekir. Yüz şekilleri arasında; oval yüzler, yuvarlak yüzler, kalp ya da üçgen yüzler, uzun ya da dikdörtgen yüzler, kare yüzler, trapez şekil yüzler olarak altıya ayrılır.

1. Oval Yüzler

Oval yüzler, en şanslı yüz tipi diyebiliriz. Hemen hemen bütün güneş gözlüğü modellerini kullanabilen oval yüzler yumuşak ve uyumlu konturlara sahiptir. Küçük bir alın, yuvarlak bir çene ve çekik elmacık kemikler oval yüzlerin en spesifik özellikleridir. Gözlük modelleri için ideal yüz şekli olarak adlandırılır. Bunun nedeni ise her türlü tasarım ve büyüklük ile uyumlu olmasıdır. Oval yüz tipine; kare, dikdörtgen, cat-eye, pilot, damla, diamond gibi farklı çerçeve modelleri yakışır. Oval yüz tipleri sadece yuvarlak ve oval gözlük tiplerinden uzak durması gerekir. Bunun nedeni ise oval ve yuvarlak gözlük modelleri oval yüzleri daha dolgun ve geniş gösterebilir.

2. Yuvarlak Yüzler

Yuvarlak yüzler, oval yüzler ile benzer özelliklere sahiptir. Farklı olarak çene bölgesi daha yuvarlak ve yüz daha kısadır. Bu nedenle daha toplu görünen bir yüz tipidir. Yumuşak ve düz konturlara sahip geniş ve belirgin elmacık kemikler ile geniş algılanabilecek bir yüz tipidir. Yuvarlak yüzler için belirgin olmayan, ince çerçeveler önerilir. Yüz genişliğini vurgulamayacak keskin kenarlı gözlük modelleri tercih edilmelidir. Kare ve dikdörtgen çerçeve modelleri yuvarlak yüzler için idealdir. Kapalı çerçeve modelleri ve alt çerçevesi olmayan modeller yuvarlak yüzleri daha uzun ve zayıf gösterebilir.

3. Kalp ya da Üçgen Yüzler

Bu yüz tipi, sanki bir kalp ya da üçgeni andırmaktadır. Geniş bir alın ve çıkık elmacık kemikler belirgin özellikleridir. Aynı zamanda çene bölgeleri görece daha sivridir. Kalp ya da üçgen yüzler için ince kenarları olan kedi, oval ve yuvarlak gözlük modelleri önerilir. Gözlük camlarının alt kısmı küçük ve yukarı doğru genişleyen pilot ve damla modellerde kalp ve üçgen yüzlerin alnı ile güzel bir kontrast yakalar.

4. Uzun ya da Dikdörtgen Yüzler

Uzun ya da dikdörtgen yüzlerde elmacık kemikleri, alın ve çene bölgesi geniştir ve yüzün yan kısımlarının düz ya da dikey çizgiler oluşturur. Uzun ya da dikdörtgen yüzler için ideal olan çerçeve modelleri ise oval, yuvarlak, bombeli ve faset çerçevelerdir. Belirgin detaylara sahip kapalı ve kalın çerçeveler bu yüz tipleri ile uyumludur. Kalın saplar ve geniş köprü detayları bulunan gözlük modelleri de uzun ya da dikdörtgen yüzlerin rahatlıkla kullanabileceği modellerdir.

5. Kare Yüzler

Kare yüzler, uzunlamasına ya da dikdörtgen yüzler bahsettiğimiz gibi belirgin elmacık kemiklere, geniş alın ve çeneye sahiptir. Yüz hatlarının düz ve dikey çizgiler oluşturduğu ilk bakışta yüzün kare hatlara sahip olmasıdır. Kare yüzlere; oval, yuvarlak, bombeli ve faset çerçeve modelleri yakışır. Geniş saplar ve hareketli köprü detayları kare yüzler için ideal modellerdir. Yüzünüzden görece daha büyük gözlük modellerini tercih ettiğinizde ise büyük gözlük camları uzun bir yüzü kesintiye uğratır ve optik etkisi yaratır.

6. Trapez Yüzler

İlk bakışta yukarıdan aşağıya genişleyen bir yüz şekline sahip olduğunu düşünüyorsanız eğer büyük ihtimalle trapez yüz şekline sahipsiniz. Alın ve şakalar etrafındaki dış hatların belirgin olduğu, elmacık kemiği ve çene bölgesinin daha dar olduğu bir yüz şeklidir. Trapez yüzler için ideal gözlük modellerinden biri geniş çerçeveli ve gradyan etkiye sahip camlardır. Hareketli detayların genellikle gözlüğün üst kısmında yer alan modeller trapez yüzler için daha uygundur. Cat-eye, kelebek, yarım ve tam çerçeve gözlük modelleri belirgin tasarımlar ile trapez yüzler için en iyi seçenektir.


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.