HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır?

18-10-2021 09:12
Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır?

Güneş gözlükleri stilinizi tamamlamada bir kurtarıcıdır. Bu nedenle uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Satın aldığınız gözlük modellerini uzun yıllar boyunca kullanabilmek için onları özenle kullanmalı ve bakımlarını yapmalısınız. Öncelikli olarak gözlük modellerinizi çizilmelere karşı korumalı, vidalarını belli aralıklarla kontrol etmelisiniz. Kullanım sırasında ve kullanmadığınız zamanlarda ise uygun ürünler ile temizliğini sağlamanız gerekir. Güneş gözlüğü modelleri nasıl temizlenir, bakım periyotları nelerdir ve ne yapılmalıdır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için yazımızda derledik.

Güneş Gözlüğü Temizleme Spreyi Nedir Nasıl Kullanılır?

Güneş gözlük camları zaman içerisinde tozlanabilir ve camla üzerinde çeşitli lekeler oluşabilir. Bu lekeleri uygun bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Sadece bez ile temizlemenin yeterli olmadığı zamanlarda ise güvendiğiniz bir markadan satın alacağınız güneş gözlüğü temizlemeye spreyi ile gözlük camlarınızı temizleyebilirsiniz. Güneş gözlüğü temizleme spreyi satın alırken ise mutlaka içeriğini kontrol etmeniz gerekir. Gözlük camlarının rengine ve polarize özelliğine zarar verecek içeriklere sahip güneş gözlüğü temizleme spreylerini kullanmamanız gerekir.

Güneş Gözlüğü Silerken Ne Kullanılmalı?

Güneş gözlüğü temizliğinde günlük hayatta kolayca ulaşabileceğiniz gazete kağıdı, t-shirt, kazak, ıslak mendil ya da kağıt mendil gibi şeyleri kullanmamanız gerekir. Bu tarz ürünler gözlük camlarında küçüklü büyüklü çizilmelere neden olabilir. Günlük hayatta kullanılan kağıt mendillerin yapısı güneş gözlükleri silmeye uygun değildir. Gözlük üzerindeki tozu ve kiri temizlerken gözlük yüzeyine zımpara etkisi yaratır. Bu nedenle gözlük üzerinde ince çizikler meydana gelir. Bu çiziklerin sayısı giderek arttığında bir süre sonra gözlüğünüz net bir görüntü vermemeye başlar. güneş gözlüklerinizi temizlemek için kullanabileceğiniz en ideal ürün onlar için özel olarak tasarlanmış olan temizleme bezleridir. Temizleme bezleri arasından yumuşak ve su tutan yapıya sahip olanları seçebilirsiniz. Gözlük bezlerinizi ise belirli aralıklarla yıkamanız da fayda vardır.

Güneş Gözlüğünü Suda Yıkamak Sakıncalı Mıdır?

Güneş gözlüklerini su altında yıkamak herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Akan su altında nazik hareketler ile gözlüğü yıkamak camlarında bulunan toz ve kirleri temizlemenize yardımcı olur. Cam üzerinde fazla sayıda toz ve kir varsa bez ile silmek camlara zarar verebilir. Bu nedenle hafif hareketler ile akan su altında temizlemek çok daha pratik olur. Yıkama sonrasında gözlüklerinizi mutlaka yumuşak bir bez ile silmeniz gerekir. Gözlük camlarınızı sadece su ile yıkamanın yanında köpürttüğünüz bir parça sabun ile de temizleyebilirsiniz. Temizlik esnasında gözlüklerinizi cam ya da sap kısmında tutmanız zararlıdır. Gözlüklerinizi temizlik sırasında sadece köprü kısmında tutmanız gerekir. Aynı zamanda gözlük camlarınızı bastırmamaya özen göstermeniz gerekir. Temizlik sırasında kullandığınız su kireçli ise camlarda leke kalabilir bu nedenle suyum kireçli olmadığından emin olmanız gerekir. Eğer lekelenme olursa tekrar kireçsiz bir su ile durulayabilirsiniz.

Güneş Gözlüğü Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş gözlüğünüzün düzenli olarak bakımını yapıyor ya da yaptırıyor olabilirsiniz fakat kullanım sırasında dikkatsiz davranmak geri dönülmez hasarlara neden olabilir. Güneş gözlüğünüzü kullanmadığınız zamanlarda uzun süre boyunca saçınızda taç gibi kullanmak sapların genişlemesin ve camların aşırı derecede güneşe maruz kalmasına neden olur. bu nedenle kullanmadığınız zamanlarda gözlüklerinizi özel kutuları içinde saklamanız gerekir. Kutu kullanımı ise camların ve çerçevelerin zarar görmemesi için son derece önemlidir. Saklama kutusunun sert ve ezilemez bir materyalden yapılmış olması önemlidir. Çanta içerisinde yer alan diğer eşyaların kutuya ve içindeki gözlüğe zarar vermemesi gerekir. Gözlüğünüzü kullanırken ve kullanmadığınız zamanlarda aşırı derece güneşe maruz kalmamasına dikkat etmelisiniz. Güneş ışınları zaman içerisinde gözlük çerçevesine ve saplarına zarar verebilir.

Ultrasonik Temizlik Nedir?

Son dönemlerde popüler olan ve hemen hemen bütün optik mağazalarında bulunan ultrasonik temizleme aracı güneş gözlüğünüzü temizlemenin en profesyonel yoludur. Güneş gözlüğünüzü evde kendi imkanlarınız ile ne kadar iyi temizleseniz de gözle görülemeyecek kadar küçük toz ve kir parçalarını temizlemek için ultrasonik temizlemeyi tercih edebilirsiniz. Bu cihaz gözlüğün içinde bulunan su dalgalarını titreştirerek gözlük camında yer alan tozu ve kiri cama zarar vermeden uzaklaştırır. Bu sayede temizlik sırasında herhangi bir çizik oluşmaz. Gözlük camlarında halihazırda oluşan ince ve derin çizikler için ise profesyonel yardım almanız gerekir. bu çizikleri ev şartlarında gidermeniz mümkün değildir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.