HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dört Mevsim Güneş Gözlüğü Kullanmak Neden Önemlidir?

04-11-2021 08:26
Dört Mevsim Güneş Gözlüğü Kullanmak Neden Önemlidir?

Güneş gözlüğü hem kadın hem de erkek kullanıcılar için son derece şık ve kurtarıcı bir aksesuardır. Stilinizi tamamlayabileceğiniz bir aksesuar olmanın yanında gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından korumanıza yardımcı olur. Güneş ışınları mevsim şartları nedeniyle yaz aylarında daha çok hissedilir ve görülür. Bu nedenle genel olarak güneş gözlüğünün sadece yaz aylarında kullanılması gerektiğine dair yanlış bir kanı vardır. Güneş ışınlarından gözlerinizi korumak için güneşin kendini gösterdiği her anda güneş gözlüğü kullanmanız gerekir.

 

Güneş ışınlarının bir kısmı çıplak gözle görülebilirken bir kısımda görülemez. Dünyamızı çevreleyen atmosferden geçerek bizlere ulaşan ışınları yaz aylarında ve açık havalarda olduğu gibi karlı, bulutlu ya da denizin olduğu ortamlarda da bize yansıyarak ve süzülerek ulaşır. Güneş ışınlarından UV ve morötesi ışınlar son derece zararlıdır. Cildinizi koruduğunuz gibi gözlerinizi de korumanız gerekir.

Gözler Güneş Işınlarına Nasıl Tepki Verir?

Normal şartlarda göz bebeği ışıkta küçülür. Bu sayede güneş ışınlarının zararları azaltılır fakat ışığın fazla olduğu ortamlarda bu doğal mekanizma yeterli olmayabilir. Gözlerin güneş ışınlarından korunmaması ileriki dönemlerde gözlerde katarakt gelişmesin ve retina tabakasının zarar görmesine neden olabilir. Aynı zamanda gözün ön kısmında yer alan şeffaf tabaka olan korneada hasarlar meydana gelebilir. Son dönemlerde ozon tabakasının incelmesi ile birlikte güneş ışınlarının dünyamıza daha fazla ve filtresiz bir şekilde ulaştığı göz önünde bulundurulursa, güneş gözlüklerini dört mevsim kullanmanız gerekir.

 

Dört Mevsim Güneş Gözlüğü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tercih edeceğiniz güneş gözlüğü modellerinin camlarının mutlaka UV (ultraviyole) ışınlarına karşı korumalı olmalıdır. Bu özellikte olmayan güneş gözlüklerini kullanmanız göz sağlığınızı kötü etkileyebilir. Renkli camlara sahip güneş gözlüğü modelleri aslında kış aylarında kullanılmalıdır. Yaz aylarının dinamik ve eğlenceli havasına uygun olarak düşünüldüğü için yaz aylarında kullanılan renkli güneş gözlüğü modelleri yüksek ışıkta gözlerinize zarar verebilir. Göz bebeğiniz renkli camlarda küçülmez bu nedenle ışıklara karşı göz doğal korumasını aktif edemez. Her güneş gözlüğü UV ışınlarını %100 engellemez bu nedenle ürün özelliklerine dikkat etmeniz gerekir. Polarize camlara sahip olan güneş gözlükleri zararlı ışınları engellemede yüksek oranda başarılıdır. Bu nedenle yaz aylarında siyah, gri, lacivert gibi koyu renkli camlara sahip güneş gözlüklerini kullanmanız gerekir.

 

Dört Mevsim Hangi Güneş Gözlükleri Tercih Edilebilir?

Bu modele ulaşmak için tıklayın.

 

Klasik Celine güneş gözlükleri yaz ayları için kullanabileceğiniz en ideal gözlük modelleridir. Celine CL 40067I modeli, kelebek cam formu ile farklı bir tasarıma sahiptir. Koyu gri camları ile yaz aylarındaki yoğun güneş ışınlarını engellemek için uygundur. Brand Eyes web sitesinde yer alan tüm güneş gözlüğü modelleri gibi Celine CL 40067I modeli %100 UV korumalı camlara sahiptir.

 

Bu modele ulaşmak için tıklayın.

 

Celine CL 40017F modeli, somon rengi camları ve yarı saydam somon çerçeveleri ile kış aylarında kullanmak için ideal bir modeldir. Kış aylarındaki düşük güneş ışınlarında gözünüzü rahatsız etmeden kullanabileceğiniz bir güneş gözlüdür. Kaşe kabanlarla ya da şişme montlar ile kombinleyebilirsiniz.

 

Bu modele ulaşmak için tıklayın.

 

Hermossa HM 1402 modeli, ince çerçevesi ve koyu renk camları ile yaz ayları için popüler bir modeldir. Hafif cat eye çerçeve formu, yuvarlak ve oval yüzlere sahip kullanıcılar için idealdir. Yüzünüzü daha yukarıda ve zayıf gösterir. Bu nedenle dikdörtgen yüz şekline sahip kullanıcılar için çok fazla uygun değildir.

 

Dört Mevsim Güneş Gözlüğü Modelleri Nereden Alınır?

Dört mevsim güneş gözlüğü modellerine Brand Eyes web sitesinden ulaşabilirsiniz. Hem kadın hem de erkek kullanıcılar için yaz ve kış aylarına uygun olan yüzlerce farklı güneş gözlüğü modelleri bulabilirsiniz. Lüks güneş gözlüğü modasına yön veren markaların ürünlerine ulaşabileceğiniz web sitemizde yer alan ürünlerin tamamı %100 UV korumalı camlara ve orjinallik garantisine sahiptir. Brand Eyes web sitesi; Hermossa, Dior, Kenzo, Gucci, Celine, Fred, Berluti, Loewe, Stella McCartney, Rimowa, Tom Ford, Blancia Milano, Cartier gibi lüks güneş gözlüğü markalarının Türkiye resmi distribütörüdür. Yüzlerce farklı lüks güneş gözlüğü modeli sizleri Brand Eyes web sitesinde bekliyor!

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.