HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

BURCU ESMERSOY - “Hayallerimin Ötesinde Bir Hayata Odaklandığım Bir Süreçteyim”

24-04-2023 14:05
BURCU ESMERSOY - “Hayallerimin Ötesinde Bir Hayata Odaklandığım Bir Süreçteyim”

Doğan Optik markası Hermossa ile ikinci iş birliğine imza atan Burcu Esmersoy, gerçek bir gözlük tutkunu. 70’lerin ve 80’lerin izlerini taşıyan 25 farklı modelden oluşan ‘Burcu Esmersoy X Hermossa’ koleksiyonu, güneş gözlüklerinin yanı sıra optik modellerden de oluşuyor. Günlük yaşamında optik gözlüğün stilinin bir parçası olduğunu söyleyen Esmersoy ile Hermossa iş birliğinden stiline uzanan keyifli bir söyleşi gerçekleştiriyoruz.

Kendi ayakları üzerinde duran, disiplinli, çalışkan ve her daim güzel… Burcu Esmersoy hepimizin sempati duyduğu bir isim. Her daim üreten ve yaratıcılıkla beslenen güzel sunucu, Doğan Optik markası Hermossa için ikinci kez bir koleksiyona imza attı. 25 farklı modelden oluşan, aralarında optik modellerin de olduğu güneş gözlükleri, Esmersoy’un stilinden izler taşıyor. ‘Burcu Esmersoy X Hermossa’ koleksiyonunu kendisinden dinliyoruz.

HELLO!: Çekimleri Dubai’de gerçekleşen ve birbirinden farklı stillere büründüğün karelerle kapağımızdasın. Neler söylemek istersin?

Burcu Esmersoy: Çok mutluyum! Yine çok beğendiğim ve bayılarak baktığım, harika karelerden oluşan bir kampanya yapma şansına sahip oldum.

Burcu Esmersoy X Hermossa SS23


HELLO!:
İki yıldır Hermossa ile iş birliği içindesin ve stilini yansıttığın koleksiyonlara imza atıyorsun. Bu hikaye nasıl başladı?

B. Esmersoy: Benim gözlük merakım ve koleksiyonum, çevremdeki insanlar tarafından iyi bilinir. Brandeyes Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğantekin ve Brandeyes CEO’su Hande Doğantekin Kın da benim bu ilgimi fark edip benimle bir araya gelmek istediler. İlk tanıştığımız andan itibaren aramızda oluşan sıcak ilişki bizi bugün bu harika markanın uyum içinde çalışan işbirlikçileri haline getirdi.

Burcu Esmersoy X Hermossa HM 1600 C4 Güneş Gözlüğü

HERMOSSA HM 1600 C4 modeline ulaşmak için tıklayın.

HELLO!: Koleksiyon hazırlanırken hangi kriterlere dikkat ediyorsun?

B. Esmersoy: Burada kesinlikle ortak bir çalışma ve paylaşım var. Ben sene içinde bir önceki yaptığımız ve çok beğenilen modellerin yeni uyarlamalarının peşinden gidiyorum. Hermossa Kreatif Direktörü Koray Tekmen de yeni sezonun getirdiği bütün trendleri kullanarak markamıza ve stilimize uygun hale getirdi. Bu şekilde koleksiyonu tamamlamış olduk.

Burcu Esmersoy X Hermossa HM 1596 C3

HERMOSSA HM 1596 C3 modeline ulaşmak için tıklayın.


HELLO!:
Bu kez koleksiyonda güneş gözlüklerinin yanı sıra optik gözlükler de var. Biraz bahsetmek ister misin?

B. Esmersoy: Biliyorsun ki her zaman kendi kullandığım, gerçekten de tüketicisi olduğum ürünlerle bir araya gelmek üzerine konsantre olmuş biriyim. Bu doğrultuda yaşla birlikte optik gözlük de hayatıma girmiş bulunuyor. O nedenle koleksiyonda mutlaka optik modeller de olmak zorundaydı.

HELLO!: Sen günlük hayatta en çok hangi tip gözlük kullanırsın; optik mi, güneş mi?

B. Esmersoy: Günlük hayatımda evde hep optik, sokakta ise numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum.

Burcu Esmersoy X Hermossa HM 1595 C2

HERMOSSA HM 1592 C2 modeline ulaşmak için tıklayın.

HELLO!: Güneş gözlüğünde nasıl seçimler yaparsın? Çerçeve ve renk konusunda cesur musun yoksa konfor alanından çıkmaz mısın?

B. Esmersoy: Güneş gözlüğü dünyadaki en faydalı aksesuar olsa gerek… Yani kullanması neredeyse sağlık açısından kesinlikle gerekli olan bu aksesuarın tasarımında istediğiniz kadar cesur olma imkanı da sonsuz bence. Bu avantajı en iyi şekilde kullanmak gerekli diye düşünüyorum.

HELLO!: Optikler bir yana güneş gözlüklerinin camları göz sağlığını korumak için bir kalkan oluşturuyor. Sen de kışın bile güneş gözlüğünden vazgeçemeyenlerden misin?

B. Esmersoy: Kesinlikle! Dediğin gibi, doktorlar güneş gözlüğünün kesinlikle yaz kış demeden takılması gerektiği konusunda uyarıyor. Yaş ilerledikçe daha da bilinçlendiğimi hesaba katarsak, iki kere iki dört kadar net bir cevap verebilirim bu konuda.

Burcu Esmersoy X Hermossa HM 1594 C4

HERMOSSA HM 1594 C4 modeline ulaşmak için tıklayın.

HELLO!: Tasarımlarda 70’ler ve 80’lerden ilham alınmış. Gardırobunda da bu yıllara mı daha çok yer verirsin? Stilini nasıl tanımlarsın?

B. Esmersoy: Kendime en yakıştırdığım tarz, 70’ler ve 80’ler. Ama sadece kendimi değil, gözlük seven herkesi de hesaba katmam gerekir. En beğendiğim dönemler bu dönemler. O yüzden koleksiyonda da etkisi çok oldu diyebilirim.

Burcu Esmersoy X Hermossa Optik Gözlük


HELLO!:
Stilinden bahsetmişken, zamansız güzelliğine de değinmeden olmaz. Güzellik rutinlerin nelerdir? Cildine nasıl bakarsın?

B. Esmersoy: Teşekkür ederim. Cildime iyi bakıyorum. Memnun kaldığım her uygulamaya sadakatle bağlanarak disiplinli şekilde devam ediyorum. Cildimi sabah ve akşam mutlaka temizleyip serum ve nemlendirici, ayrıca güneş koruma kullanıyorum. Bunun dışında en az altı ayda bir vitamin ve PRP yaptırıyorum. Yine aynı sıklıkta ultrasonlu iyileştirme yöntemleri uygulatıyorum. Düzenli olarak cilt bakımı yaptırırım. Bu, benim vazgeçilmezim.

HELLO!: Şu sıralar hayatının hangi dönemindesin?

B. Esmersoy: Daha da iyiye giden bir iyi olma hali içindeyim. Her gün daha da huzurlu uyanan, ne istediğini bilen ve memnuniyeti fazlaca olan, hayallerimin ötesinde bir hayata odaklanmış bir süreçteyim.

HELLO!: İş birlikleri, kendi markan Biondina, çekimler, YouTube ve daha fazlası… Tüm bu tempoda nasıl bir disiplinin var?

B. Esmersoy: Erken kalkan, spor ve meditasyon yapıp güne hazırlanan, hızlıca günün temposuna girip programlı bir şekilde işleri ve görevleri tamamlayan ama arada kendine de vakit ayırmayı ihmal etmediğim bir sistemdeyim.

HELLO!: İşini keyifle yapanlardan mısın? B. Esmersoy: Tabii ki! Çünkü başka şekilde yaptığın işte başarının mümkün olabileceğini sanmıyorum.

HELLO!: Spor muhabirliği, spikerlik, sunuculuk… Kariyerinde “İyi ki yapmışım” ya da “Keşke yapmasaydım” dediğin şeyler var mı?

B. Esmersoy: Hiçbir keşkem yok. HELLO!: YouTube ve Instagram’a içerik üretmeye devam ediyorsun. YouTube’a mı yoksa Instagram’ a mı kişisel olarak daha sıcaksın?

B. Esmersoy: Hepsine aynı oranda sıcağım. Ama YouTube benim mesleğimin yeni mecrası. O yüzden orası beni daha çok cezbediyor diyebilirim.

HELLO!: Sosyal medya, aynı zamanda büyük bir zorbalığın ve kabalığın da yaşandığı bir platform. Olumsuz yorumlara takılır mısın?

B. Esmersoy: Hiç takılmam.

HELLO!: Seni bu hayatta bugünkü Burcu yapan, güçlü ve kendinden emin kılan şeyler nelerdir?

B. Esmersoy: Kendi ayakları üzerinde duran, çalışkan, yaratmayı ve üretmeyi seven, sorumluluk sahibi bir insan oluşum sanırım.

HELLO!: Bugüne kadar hayattan öğrendiğin en önemli şey nedir?

B. Esmersoy: Hayatta her şeyin mümkün olduğu.

HELLO!: Spor, hayatının önemli bir parçası. Bildiğim kadarıyla Gökçen Arıkan ile çalışıyorsun. Nasıl bir egzersiz programın var?

B. Esmersoy: Bayılıyorum ona! Dost olarak ayrı, hocam olarak ayrı ilişkimiz var. Çünkü sabah ilk kavuşma anımız hep tatlı, sıcak ve kahkaha dolu bir sohbetle başlıyor. Sabah 06:30’da dersimiz başlıyor. Gökçen 05:30’da güne başlıyor ve bundan hiçbir zaman şikayet etmeyen bir kadın olarak çok saygı duyduğum biri. Ders sırasında öğrencisine acımıyor. Ders sırasında iyi bir disiplin timsaline dönüştüğü için hayranıyım. Bizim iki farklı mod ile geçen bir saatimiz var. Haftada üç kere tekrarladığımız… Amacımız 80 yaşına geldiğimizde de yapabileceğimiz, sürekliliği olan hareketlerle form koruyabilmek.

HELLO!: Beslenme konusunda çok katı kuralların var mı?

B. Esmersoy: Yok ya… Ama eleminasyon yaptığımdan beri hayatım olumlu yönde o kadar değişti ki… Süt ürünleri ve glüten ile ilişkim biraz uzun süre askıda kalacak.

HELLO!: Olaylara yaklaşırken kalbini mi yoksa aklını mı daha çok dinlersin? Kararsız kaldığında danıştığın, mentor olarak gördüğün biri var mı?

B. Esmersoy: Var tabii olmaz olur mu? Kendim karar veremediğim zaman mutlaka konunun uzmanı olan, saygı duyduğum meslektaşlarıma danışırım. Bu, bazen bir dijital medyacı arkadaşım, bazen bir yapımcı dostum ve bazen de bir yayıncı veya nişanlım olabilir.

HELLO!: Genel olarak hep pozitif ve yüksek enerjilisin. Peki modun düşük olduğunda kendini nasıl yükseltirsin?

B. Esmersoy: Dinlenerek. Benim modum sadece yorgun olduğumda değişebilir çünkü.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.